Till er okunniga människor

Vet ni vad jag är trött på? Jo att folk klankar ner på folk som har plattnosade hundar, äger ju själv e fralla. 
Men bara för att han är "plattnosad" då är det inte synd om min hund, min hund kan andas, min hund har gått igenom besiktning TVÅ gånger utan anmärkningar. 
Han har fina luftvägar som inte är för små, han har ganska så mycket nos för att vara plattnosad ras. Han orkar leka, springa och gå minst lika mycket som te.x en boxer utan att flämta efter luft. Han klarar av att gå ca 5 km utan att bli trött. Varför är det då synd om en frisk hund?
 
Nu förtiden så är det inte ofta veterinärer godkänner en mops/fralla om dom har för platt annsikte eller kan knappt andas, dvs andas med öppen mun hela tiden eller snarkar när den andas. Varför dom inte sätter godkänt är för att man inte ska fortsätta avlafram dessa EXTREMA plattnosade hundar. 
 
Har hunden absolut ingen nos, ja då är det synd om djuret men har den fortfarande nos och kan andas utan problem, varför hoppa på en människa och säga att man är djurplågare? Den som köper ett djur som inte är godkänd i sin andning och i sina luftvägar och man märker hur mycket hunden anstränger sig för att andas, ja då är man en elak människa. 
 
Ni människor där ute som säger att man ska sluta avla på dessa stackars raser, läs på lite ok? Det finns bra och dåliga uppfödare, det gäller alla raser. Det finns de uppfödare som föder upp hundar utan nos och de finns dom som föder upp plattsnosade hundar med nos och annsikte.
Men det extrema hundarna är på väg att försvinna för att veterinärer som sagt slutar godkänna de hundar för avling. 
 
Jag har själv aldrig råkat ut för elak påhopp men har läst kommentarer där andra har blivit det. 
 
Bara för att hunden ör plattnosad så är det inte synd om den, så länge den andas utan att anstränga sig dvs precis som vilken annan hund som helst.
Som jag säger till alla andra, har man inget snällt att säga säg ingenting alls. Alla har ett eget val här i livet, tycker du synd om ett djur ja vet du vad? Då köper du inte den rasen, men ge f*n i att hoppa på och trycka ner andra ok? Och läs på innan ni hoppar på!
 
 

Kommentarer
Postat av: Fetto

Läste också psykets kommentarer på fejjan

Svar: Blrv skit arg..
sabina stonelöf

2016-02-01 @ 21:47:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0